Разликите между децата, родени в пандемията и преди това  Какви

...
Разликите между децата, родени в пандемията и преди това  Какви
Коментари Харесай

Лекарка с ключова новина за бебетета в пандемията

Разликите сред децата, родени в пандемията и преди този момент  Какви са отраженията за плода, в случай че по време на бременността майката е била инфектирана с ковид?

Този въпрос стана обект на изследване, за което споделя една от авторките на проучването - детската лекарка Дани Думитриу. „ Известно е, че при други инфекции имунната система на бременната жена се засилва толкоз мощно, че това вреди на бебето “, споделя тя. Изненадващо е обаче, че настоящето проучване е оборило тези упования.

При зараза на бременна жена с ковид сходни резултати не били открити. „ Що се отнася до развиването на детето, няма никаква разлика дали майката е била инфектирана по време на бременността или не “, изяснява още лекарката.

„ Установихме, че в първите шест месеца децата, родени в пандемията, изостават от връстниците си във връзка с грубата и фината моторика, както и в развиването на обществени умения “, споделя Думитриу. Особено огромни са разликите при децата, чиито майки са били при започване на бременността, когато се развихри пандемията. „ Именно при тях изоставането в развиването по отношение на контролната група е най-голямо “, споделя педиатърката.

И двете изследователки обаче считат, че няма мотив за несъразмерна паника. От една страна регистрираното закъснение в развиването на бебетата е нищожно. И второ, става дума за доста ранен етап на тяхното развиване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР